Thessa Hendriks

Integratief therapeut

Vanaf 2010 heb ik mijn eigen praktijk voor Integratieve psychotherapie en educatie. Ik heb mijn opleidingen o.a. genoten aan de Nederlandse Academie voor Integratieve psychotherapie Vesta, See True ACT en mindfulness opleidingen en het Bijscholingsinstituut voor therapeuten (BivT). Mijn basis en werkervaringen voor die tijd liggen binnen de sociale wetgeving, re-integratie, opleiding en coaching.

Het werken met- en begeleiden van mensen gericht op het vergroten van hun zelfhelend vermogen en hun innerlijke groei en ontwikkeling heeft in mijn werk altijd centraal gestaan. Mijn interesse in onze ‘psyche’ (denken, voelen en gedrag) heb ik al van jongs af aan. Komend uit een familie met psychologen en therapeuten kon het niet anders dan dat mijn interesse voor dit vak werd aangewakkerd en ik hier vervolgens ook mijn werk van heb gemaakt. Ik hou van mijn werk en ben dan ook steeds bezig mijzelf verder te specialiseren en ontwikkelen. Op verschillende manieren werk ik daarom aan de bevordering van mijn professionele deskundigheid en mijn persoonlijke, innerlijke ontwikkeling.

Ik ben (en word ervaren als) een rustige, open en toegankelijke persoonlijkheid. Deskundig, zorgvuldig, hartelijk, respectvol en aandachtig met op de juiste momenten een vleugje humor en ‘gekkigheid’. Mensen voelen zich snel bij mij op hun gemak en ervaren dat zij worden gezien in hun mens-zijn, op respectvolle wijze en zonder oordeel. Dit zijn waarden die voor mij heel belangrijk zijn.

 

Overzicht relevante (bij)scholingen

 
In mijn therapeutschap en wat ik daarin voor ‘de mens’ mag betekenen heb ik mijn levensmissie gevonden. Dit klopt met wie ik ben en wat ik ten diepste voel als mijn ‘levensopdracht’. Ik ben gedreven en nieuwsgierig volg met regelmaat opleidingen en vakgerichte (bij)scholingen. Daarnaast blijf ik werken aan mijn persoonlijke innerlijke groei en ontwikkeling. Hieronder een overzicht van een aantal relevante studies en scholingen die ik heb gevolgd en die in mijn begeleiding zijn geïntegreerd.
  • Integratieve psychotherapie (academie VESTA)
  • Integratieve (bedrijfs-)counseling (academie VESTA)
  • ACT (Acceptance and Commitment Therapy)
  • MEP practitioner (Mind Eye Power)
  • Rouwtherapie
  • Relatietherapie/ EFT
  • Diverse losse modules: positieve psychologie, gedragsverandering, karakterstructuren, klinisch perfectionisme, depressie
  • mBit (Meerdere brein integratie technieken)
  • Zijnsgeoriënteerde meditatie (methodiek Hans Knibbe)
  • Leergang geestelijke begeleiding (Titus Brandsma Instituut)